dimarts, 2 d’agost de 2011

Ell

Ell és la raó de moltes coses. De moltes. En si mateix, és la raó que hi hagi gent que desconegui o que dubti que existeix; és massa valuós com per anar-lo repartint. La fa més dèbil que la gent conegui el seu taló d'Aquil·les. Les persones som així d'incomprensibles i ella ho pot ser tant com el que més.
En ella hi ha moltes coses d'ell. Deu anys i mig d'aprendre a ser millor persona. Per començar. I moltes altres coses tan importants que si les expliqués hauria de matar qui conegués la informació. Grans secrets d'estat.
Aquesta fotografia diu molt d'ell. La hi va fer al menjador de casa, mentre ell mirava distret per la finestra observador, encantadorament tímid, prudent, humil, callat, seriós, intel·ligent.
Coincideixen en mil coses. Dissenteixen en algunes poques que no són gens destacables. Són increíblement forts quan estan junts.
Sona Sinatra mentre ella escriu una ínfima part del que podria dir sobre ell, asseguda a les taules que comparteixen al despatx de casa seva, una davant de l'altra. I no pensa pas dir-li. Sap que ell llegeix el que ella escriu, no sap amb quina freqüència i tampoc si li agrada o no. Un lector anònim més. El seu lector.

Però si algú li dirà que el que ha escrit no s'entén, és ell. 
I ella, que té un mal acceptar les crítiques (i els afalagaments), se'l creurà perquè sap que és cert.

Poques coses ha escrit ella de les que n'estigui tan convençuda. De la forma. Del contingut. De la certesa absoluta del text. D'haver deixat la veritat en cada paraula que ha escrit.
I en aquest cas, l'opinió d'ell, excepcionalment, no tindrà cap valor.

Ella sóc jo. I una de les millors coses de ser jo, és ell.


4 comentaris:

  1. A mi no em sembla tan difícil d'entendre, encara que que jo ho pensi no vol dir que ho entengui realment. Veig una unió molt forta i molt important, i no sé què té de dolent explicar-ho als quatre vents. Quan n'estàs convençut ho has de dir, a tothom, i a la persona en especial. De callar res, i de matar a qui ho expliques, encara menys.

    ResponElimina
  2. El millor post que t'he llegit. M'ha encantat. No sóc ell, però si ho siguès estaria molt orgullòs de tú. Un 10.

    ResponElimina
  3. Alto y claro! Se entiende perfectamente, y me encanta lo que escribes y cómo lo escribes.

    ResponElimina