divendres, 19 de juliol de 2013

Serie Bevilacqua y Chamorro

Mai abans havia agafat totes les novel·les d'una sèrie i me les havia llegides de seguit però la veritat és que poder llegir tota la història dels dos Guàrdies Civils de Lorenzo Silva, més enllà de les trames en què ens submergeix cada títol, m'ha aportat una visió més sencera i contínua de com són el Rubén i la Vir.

Fa uns anys, també en una època d'estiu, vaig llegir una de les històries triada totalment a l'atzar: "La reina sin espejo" i recordava la lectura com entretinguda, amb tots els elements que ha de tenir (per a mi) una història d'assassinats i detectius, i sense l'exageració de certes llicències espectaculars que es permeten alguns autors. La investigació s'anava completant amb esforç, indagacions i paciència; un detall portava a un altre que obria una petita escletxa a partir de la qual els protagonistes havien de seguir burxant per trobar-hi quelcom d'útil.
Em va deixar bon regust i aquests dies he decidit encarrilar tota la sèrie per ordre per posar-me després amb  la darrera (i premiplanetajada) obra de l'autor.

La sèrie no m'ha defraudat gens ni mica. Potser el llibre-recull de relats curts ha estat el que menys m'ha agradat per això que totes les investigacions se'm feien massa curtes acostumada a les que reflexen les novel·les, però tot i així, els personatges són sòlids i humans, amb trets que els defineixen clarament i que els identifiquen encara que no t'estiguessin dient qui dels dos enraona. I veure l'evolució de la seva relació laboral des dels inicis fins a dotze anys després que és on acaba la darrera novel·la d'aquesta sèrie, també ha estat molt divertit.

Bé, en resum, una bona lectura si heu estat, per exemple, seguidors de les novel·les negres de Mankell.

El llibre és: Serie Bevilacqua y Chamorro. Silva, Lorenzo. Ediciones Destino. Barcelona, 2011. 1416 pàg. ISBN: 9788423344819.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada