divendres, 27 de setembre de 2013

Una casa amb piscina

A mig camí entre un thriller i un retrat de la societat burgesa d'avui en dia; en aquest punt, si és que existeix, col·locaria la darrera novel·la de Herman Koch, un autor que em va inquietar moltíssim amb la lectura d' "El sopar".

"Una casa amb piscina" no és tan inquietant, d'entrada, però sí que et situa a les mans d'un personatge a qui no entens fins ben entrada la història. Un metge de capçalera a qui podries acabar per justificar una actitud de desdeny cap als seus pacients i, en canvi, amb qui al principi de la novel·la és difícil empatitzar.

El ritme no és especialment ràpid i tot i així et manté pendent. Trobo que té molt de mèrit i més quan ja a les primeres pàgines saps quin ha estat el resultat final. El "com ha passat" és el motiu que t'empeny a seguir llegint tot i que és fàcil fer-se'n una idea.

Potser aquest és un dels punts fluixos que hi he trobat: que és previsible, que no m'ha acabat d'enganxar perquè m'ho veia venir.

També trobo que hi ha trames que queden a l'aire, que Koch esbossa però no acaba de tancar. No sé si respon a una voluntat de deixar-ho en mans del lector o simplement s'han quedat així.

Resumint, que ni sí ni no.

El llibre és: Una casa amb piscina. Koch, Herman. Trad. Maria Rosich Andreu. Ara llibres. Barcelona, 2012. 353 p. ISBN: 9788492941674.

2 comentaris:

  1. Veig que si que l'has llegit (he deixat comentari a EL SOPAR fent referència a aquest segon llibre d'en Koch). Tampoc m'ha fet el pes.... no és creïble, trobo.

    ResponElimina