dilluns, 2 de juny de 2014

Daisy Miller

Sé que fa molts anys vaig llegir "Una altra volta de rosca" i recordo que em va agradar força però la lectura de l'edició bilingüe de Daisy Miller que em van convidar a llegir des de l'editorial Agde Llibres (i que he de dir que, si sou com jo que això de llegir en anglès us fa mandra, aquestes edicions són perfectes. Tot i que també s'ha de reconèixer que aquesta obra en concret fa de bon llegir per un nivell d'anglès mitjanet, com ara el meu) m'ha fet venir ganes de tornar-lo a agafar i rellegir-lo amb els meus ulls actuals.

Aquesta novel·la curta narra la història d'una jove americana, moderna i gens preocupada per les convencions socials de l'època. Escrita el 1878, el que comença com una comèdia lleugera i fins a cert punt còmica, es va tornant més densa i tràgica a mida que va avançant la trama.

Escrita des del punt de vista d'un sol personatge, "Daisy Miller" és, tal com jo ho entenc, un exemple de com es creen els personatges literaris, com se'ls dóna personalitat i ànima i de com, a més, es poden presentar uns fets sense jutjar els personatges que els protagonitzen.

Una lectura curteta, amena i recomanable.

El llibre és: Daisy Miller. James, Henry. 160 p. Agde Llibres.  Barcelona, 2013. ISBN 978-84-941252-0-1.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada