dimarts, 18 de novembre de 2014

El lleopard

La meva relació amb el Jo Nesbo no ha estat fàcil. De fet, la darrera ressenya de fa dos anys, la deixava ferida de mort.

Però l'acte de presentació que va organitzar la Biblioteca Jaume Fuster, en què Lorenzo Silva conversava amb ell (malgrat molts que pensen que Nesbo és una "ella", he de dir que és "un" nòrdic altíssim i súper seriós) sobre els seus llibres i el seu personatge principal, Harry Hole, em va cridar l'atenció. Total, que vaig tornar de la biblioteca amb el llibre sota el braç i hi vaig tornar a caure. Si és que no sé què em passa!

I he de dir que sí. Que d'acord. Que d'entrada enganxa. Però que al final...m'ha decebut. I sembla mentida que no hagi après res de les meves lectures anteriors. De fet, ja no vaig llegir l'entrega anterior, "El Ninot de neu" perquè em vaig refermar en la meva promesa que jo ja havia acabat amb el Nesbo. Però la conversa em va agradar molt, vaig trobar que era un home molt interessant, com havia construit el personatge, les trames i vaig pensar que potser calia donar-li una altra oportunitat.

No és que sigui el pitjor que hagi llegit mai. Seria exagerar i, a més, seria una mentida molt grossa perquè el 75% de la història m'ha tingut enganxadíssima i, per primera vegada, he tingut la sensació d'estar completament enamorada del personatge. És una novel·la de personatge així que això sí que puc dir que ho he aconseguit.

Arriba un punt àlgid en el que si la novel·la d'acabés aleshores, no et quedava més solució que deixar el llibre i posar-te a aplaudir. Però no. Resulta que continua. I, personalment, me l'espatlla.

Però en fi, que per fer un resum, un 75% per cert de l'argument m'ha encantat així que suposo que seria just dir que no està gens malament (perquè si no, d'aquí un parell d'anys, hauré de tornar aquí amb la cua entre cames a dir-vos que he tornat a caure i a ressenyar-vos una nova novel·la del Jo Nesbo. I ja en tinc prou, de menjar-me les meves ressenyes amb patates).

El llibre és: El lleopard. Nesbo, Jo. Trad. Laia Font Mateu. 712 p. Proa. Barcelona, 2014. ISBN 978-84-7588-424-0.