dissabte, 9 d’abril de 2016

El secreto de Vesalio - EDITAT

Tenia ganes de fer aquesta ressenya gairebé des del moment que vaig haver-me llegit les trenta primeres pàgines de la novel·la i sovint, durant la lectura, he recordat totes les sensacions que vaig viure devorant "L'ombra del vent".

Anem a pams.

Viatgem enrere en el temps fins a les acaballes del segle XIX, a poques setmanes de la inauguració de l'Exposició Universal de Barcelona del 1888. En aquest marc, es desenvolupa una trama de novel·la negra que m'ha atrapat totalment des del principi. Amb uns personatges molt ben dissenyats, la història ens porta a descobrir els draps bruts d'un parell de famílies burgeses de Barcelona, els preparatius previs a la inauguració de l'exposició, alguna pinzellada de la premsa de l'època i el masclisme d'aleshores (diferent però preludi del d'avui).

És un thriller que atrapa des de ben començament, la trama té moltes sorpreses i més enllà que es desenvolupi a la meva ciutat, trobo que les descripcions de Barcelona i de l'època l'acaben d'arrodonir.

Properament tindré l'oportunitat de fer una visita guiada per la Barcelona de "El secreto de Vesalio" amb l'afegit interessantíssim de fer-ho acompanyada de l'autor i prometo actualitzar-vos la ressenya amb les meves impressions.

EDITO: Ahir al vespre vaig tenir l'oportunitat, com us avançava, de poder fer un passeig per la Barcelona d' "El secreto de Vesalio" i sopar amb el seu autor. Com us podreu imaginar, qualsevol activitat que puguis compartir amb l'autor d'un llibre que t'ha agradat, es converteix en una estona molt maca i curiosa: veure i intentar entendre el punt de vista i la intenció de qui ha creat tota la història em sembla cosa de màgia. Després hi ha el "bonus" que suposa que ell mateix t'expliqui les petites llicències que es va prendre per fer-ho lligar, els petits secrets que amaguen alguns noms de personatges o per què mor aquest o aquest altre. Per a tots aquells que som una mica freaks dels llibres, és una manera fantàstica de passar un vespre.

Segueixo recomanant molt "El secreto de Vesalio" perquè és una novel·la honesta, que no pretén res més que el que aconsegueix: entretenir al lector amb un thriller molt ben resolt mitjançant una història molt ben documentada. Ara ve Sant Jordi; crec que no cal que us digui res més.

El llibre és: El secreto de Vesalio. Llobregat, Jordi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada