dimecres, 25 de maig de 2016

Educar millor. Onze converses per acompanyar famílies i mestres.

Mai he estat massa amiga de la perfecció com a mode de vida. Entenc que les coses s'han de fer tan bé com es puguin però també crec que cada cosa té el seu grau, el seu punt en què ja està prou bé i a partir del qual insistir per arribar a la perfecció resulta del tot ineficient.

Amb el tema de l'educació he tingut la temptació de saltar-me la meva teoria i esforçar-me en aconseguir ser la mare perfecta. Però m'ha durat poc. Crec que he de tenir recursos i creieu-me quan dic que vull ser la millor mare que pugui ser, però segueixo sent qui sóc i no estaria donant un bon exemple si volgués fer veure que sóc d'una manera en la que no crec.

Havia vist de tant en tant el Carles Capdevila a la televisió, parlant de tot tipus de temes, però respecte a l'educació, aquest vídeo viral va ser el que em va portar fins al llibre. He de dir que el vídeo m'hagués agradat fins i tot si no hagués tingut encara el meu fill i que si bé no estic d'acord en tot, tot, tot, sí que coincideix bastant amb la meva manera de pensar.

"Educar millor" obre a més punts de vista la qüestió de l'educació dels nens i adolescents, dóna eines per a la reflexió i una visió d'alguns aspectes en els que potser encara no hi havia pensat. No acostumo a llegir no ficció perquè el que busco amb la literatura és evadir-me, però tenia pendent aquest llibre i ara, després del sotrac que ha suposat per a mi el període de preinscripció escolar, volia llegir altres maneres d'enfocar l'educació.

El llibre és: Educar millor. Onze converses per acompanyar famílies i mestres. Capdevila, Carles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada