dilluns, 9 de gener de 2017

Mr. Mercedes

Començo l'any apostant per un clàssic del sang i fetge que m'apugi la lecturina i l'encerto.

Bé. Espero que marqui el to!

Mr. Mercedes no és una història de terror de les que acostuma a escriure King. No és Misery. Potser té més de 22/11/63, tot i que, comptat i debatut, aquesta és una història de suspens pur i dur. És una novel·la negra com n'hi ha mil ara bé, està escrita per un mestre del ritme i això es nota en cada pàgina que llegeixes. Perquè, simplement, no pots parar de llegir-les.

En una matinada gèlida, un Mercedes envesteix sense control una fila de gent que espera que obrin una fira on es proposen trobar feina. A partir d'aquí, la caça de l'assassí ocupa la novel·la, amb un detectiu i un psicòpata molt ben dibuixats, que no defalleixen en cap moment de la història.

Aquesta és la primera novel·la d'una trilogia que manté els protagonistes i alguns esdeveniments en el fil argumental i el que us puc dir és que m'ha deixat amb ganes de seguir. De fet, ja he començat la segona part. Quan s'està en ratxa, cal aprofitar-la, tu.

Si sou amants de l'Stephen King que fa feredat, potser aquesta història us decebrà perquè no és terror el que pretén fer-nos sentir. Els amants de la novel·la negra, és possible que en gaudiu, si bé ja us he dit que no aporta res al gènere que no sigui que està molt ben escrita i dosificada, amb girs constants i clímaxs repartits per tota la novel·la.

El llibre és: Mr. Mercedes. King, Stephen.

1 comentari:

  1. Me l'apunto, fa molt bona pinta!
    Ara m'estic iniciant amb la novel·la negra. Estic a punt d'acabar La Princesa de Gel de Lackberg, no sé si l'has llegit. En tot cas m'està agradant molt i crec que aquest pot ser el següent!

    Ens anem llegint.

    ResponElimina