dimarts, 17 de novembre de 2015

La casa de les miniatures

Jessie Burton feia de secretària de direcció a la City de Londres però somiava ser actriu. Total, que en un viatge a Amsterdam, va i li pica la curiositat quan veu una casa de nines de l'esposa d'un ric comerciant de la ciutat, del s. XVII. I li pica tant i tant, que investiga, i s'inventa la vida del comerciant, de l'esposa i de la seva família.
Escriu la seva primera novel·la, ven exemplars del llibres com xurros, (tants xurros que) deixa la feina de secretària a la City, i ja està preparant la segona novel·la. Ah, allò de ser actriu, que ja no, eh? Que si de cas, diu que escriure ja li està bé.

En fi, biografies de l'autora apart (que he trobat curiosa i  per això l'he volguda compartir), el llibre del que us vull parlar avui és, a més, una perla. Entretingut, ben treballat, amb uns personatges obscurs que creixen i canvien a mida que llegeixes (amb ganes) i avances, una ambientació molt ben creada, amb un gran nivell de detall que et transporta al si d'una família i una ciutat amb molts secrets i hipocresies.

La Nella, una jove de províncies, es casa amb un pròsper comerciant d'Amsterdam i a partir d'aquí, tot canvia per a ella però potser no de la manera que ella s'esperava. Per a mi, "La casa de les miniatures" és també una història de creixement personal, el de la Nella, però també els dels secrets i mitges veritats de tota una ciutat, que també es converteix en personatge de la novel·la.

Més enllà de l'etiqueta que li han penjat, i que podeu llegir a la coberta, de que agradarà als lectors de "La noia de la perla" i de la Donna Tartt, jo hi he vist la "Rebeca" de la Daphne du Maurier i encara més enllà d'això, és una història molt recomanable.

El llibre és: La casa de les miniatures. Burton, Jessie. Trad. Josefina Caball. 448 pàg. Ara llibres. Barcelona, 2015. ISBN: 9788415645535.

1 comentari:

  1. Jo l'acab de llegir ara i també m'ha agradat molt la història, els personatges i l'ambientació. Molt recomanable

    ResponElimina