dissabte, 9 de gener de 2016

El mal camino

Podria fer aquesta ressenya fent un copipeist de la que vaig fer després d'haver llegit la novel·la anterior del Mikel Santiago i absolutament tot el que vaig dir aleshores em valdria per ara. Igual d'enganxada i mateix ritme frenètic de lectura.

Molt ben ambientada a la Provença francesa (de fet les descripcions dels paisatges les he trobat molt ben fetes), "El mal camino" té molt de "La última noche en Tremore Beach": el protagonista ens narra en primera persona tota la història, el ritme de la narració és frenètic i els personatges estan molt ben creats.

A més de tot això, personalment crec que juga amb una carta que se surt del tòpic: la major part de la història passa de dia, a l'estiu, amb una climatologia agradable. Res (o molt poc) de tempestes tremendes i dolents que apareixen en la foscor. No, no. Camps de lavanda i solet agradable.

Resumint: suposo que els que vau llegir "La última noche en Tremore Beach" ja us deurieu apuntar el nom del Mikel Santiago per tenir-lo present. Doncs bé, en aquesta segona novel·la, ens dóna més de tot allò que ens va agradar a la primera i val molt la pena mantenir-lo a la llista de Vull llegir per a futures entregues.

El llibre és: El mal camino. Santiago, Mikel. 293 p. Ediciones B. Barcelona, 2015. ISBN: 9788490691106.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada